PERSBERICHT 23 MEI 2018

SBS6 presenteert Wat is de uitslag?

 

In het nieuwe SBS6-programma Wat is de uitslag? bezoekt presentatrice Leonie ter Braak mensen die op het punt staan om een belangrijke uitslag te ontvangen. Haalt een jongen met faalangst na zeven keer zakken eindelijk zijn rijbewijs? Heeft een jonge vrouw wel of geen erfelijke aanleg voor borstkanker? Mag een vluchtelinge na haar hoger beroep toch in Nederland blijven? Is het koppel dat hun laatste ivf-poging deed wel of niet zwanger en blijkt het erfstuk dat een familie liet taxeren, goud waard – of juist helemaal niets?

 

Per wekelijkse aflevering zien we meerdere mensen met uiteenlopende verhalen en uitslagen. Deze variëren van vrolijk en licht tot serieus en emotioneel, zoals medische uitslagen of juridische uitslagen met grote gevolgen. Maar om welke uitslag het ook gaat, de hoofdpersonen hebben één ding met elkaar gemeen: de uitslag heeft een belangrijke impact op hun leven.

In dit bijzondere human interest programma zien we hoe mensen voorbereidingen treffen, zich zenuwachtig maken en toeleven naar het doorslaggevende moment. Alle verhalen leiden uiteindelijk naar dat ene moment suprême, het betekenisvolle antwoord op de vraag: wat is de uitslag?

 

Voor dit programma is SBS6 op zoek naar mensen die binnenkort een bijzondere uitslag verwachten en dit moment op televisie willen delen. Uitslagen van een medisch onderzoek, een selectieprocedure, de aanvraag van een verblijfsvergunning, een modellenwedstrijd, een sollicitatie gesprek, de aankoop van een huis, een adoptie, etc. Het kan van alles zijn, als het maar gaat om een uitslag die voor de hoofdpersoon belangrijk is. Aanmelden kan via www.sbs6.nl/watisdeuitslag

 

Het programma is ontwikkeld door Talpa, wordt geproduceerd door Vorst Media en is dit najaar te zien op SBS6.

PERSBERICHT 25 MAART 2018

SBS Presenteert Niets liever dan een kind'.

 

In dit nieuwe programma volgt Leonie ter Braak koppels en singles in hun bijzondere traject naar het ouderschap.

 

Het krijgen van een kind is niet voor iedereen vanzelfsprekend: er zijn in Nederland veel koppels en singles bij wie zwanger raken op de traditionele manier niet lukt of niet mogelijk is. Gelukkig zijn er andere methodes om die vurige kinderwens te vervullen, maar die trajecten vergen vaak veel geduld, veerkracht en doorzettingsvermogen. In het nieuwe SBS6-programmaNiets Liever Dan Een Kindvolgt presentatrice Leonie ter Braak verschillende stellen en singles die er alles voor over hebben om een kindje te krijgen.

 

Van IVF en adoptie tot eiceldonatie en co-ouderschap: de verhalen die op deze ‘omweg’ naar het ouderschap worden gevolgd, zijn heel divers. Zo kan het om een koppel gaan dat hun huis verkoopt, om geld vrij te maken voor een draagmoeder, om een single vrouw die een bewust alleenstaande moeder wil worden of om een gay koppel. Elk verhaal is anders, maar de koppels en singles hebben één ding gemeen: ze willen dolgraag een kind. 

 

Hoe houden ze hoop als het niet gaat zoals ze dachten? Wat is de impact van het verlangen naar een kindje op hun leven? En als het dan eindelijk zover is… zijn ze er dan helemaal klaar voor? 

 

Het programma registreert en volgt de hoofdpersonen gedurende een lange periode. Sommigen zullen slagen, anderen krijgen wellicht (weer) een teleurstelling te verwerken. Op bepaalde momenten gedurende het traject zullen de hoofdpersonen uit het programma ook bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en elkaar waar nodig een hart onder de riem te steken.

 

De diversiteit van de verhalen en de diepe emoties die gepaard gaan met een langgekoesterde kinderwens maakt de serie tot een bijzonder integer, authentiek en vooral heel menselijk relaas.

 

De opnames zijn al in volle gang, maar de redactie is nog steeds op zoek naar koppels en singles die hun verhaal willen delen. Wil jij andere mensen inspireren? Aanmelden voor Niets Liever Dan Een Kind kan via www.sbs6.nl/nietslieverdaneenkind

 

Niets Liever Dan Een Kindwordt geproduceerd door Vorst Media.